Leliekerk
Krommenie

Home

 

Nieuws

Een nieuwe website

Na maanden van plannen, organiseren, ontwerpen en veel tijd er in te hebben…

11 september 2013

Nieuws

Jeugdweekend 2015

Aanmelden kan via het online formulier. Lees meer voor de link!

29 juni 2015

Slotzondag 5 juli

Licht van de wereld en zout van de aarde

24 juni 2015

Pinksteren

Een tijdje geleden bezocht ik met een paar mensen uit de gemeente de Iraanse kerk in Amersfoort. We waren daarvoor uitgenodigd. Het was een tweetalige dienst: Nederlands en Farsi.

21 mei 2015

Opgevaren naar de hemel, waar Hij zit aan Gods rechterhand

Jullie zullen inmiddels weten dat ik het leuk vind om films te kijken. Maar ik ben een kritische kijker en kijk ook niet alles. Soms hoor ik mensen tegen me zeggen: Die film moet je zien. Eerlijk gezegd doe ik dat dan nooit.

13 mei 2015

Pasen: Christus is opgestaan!

Het is Pasen! Jezus Christus is opgestaan uit de dood en Hij is verschenen aan Maria Magdalena, aan Petrus, aan de andere tien discipelen, aan meer dan vijfhonderd broeders en zusters tegelijk,

5 april 2015

Stille Zaterdag: Maria de moeder van Jezus

De dag nadat iemand overleden is, is het stil in huis. De stem, de voetstappen, de adem van die persoon worden niet meer gehoord. Wennen zal het nooit, want er zijn altijd momenten dat je aan hem of haar denkt. Hoe zou het nieuws over de gruwelijke dood van Jezus zijn ontvangen thuis in Nazareth?

4 april 2015

Goede Vrijdag: Gods gerechtigheid vervuld

Gisteren ging het over de Essenen en hun Leraar der gerechtigheid. Mogelijk hadden een aantal van hen Jezus aan de bovenzaal geholpen, waar Hij het Laatste Avondmaal kon vieren

3 april 2015

Witte Donderdag: Jezus’ geheime afspraak met de kruikdrager en de huiseigenaar

In de laatste dagen van Jezus’ missie op aarde worden er heel wat mensen genoemd. Meestal bij naam, maar vaak ook niet. Het zijn mensen, die niet eerder in de evangeliën voor komen.

1 april 2015

Palmzondag

Tijdens het Nieuwe Testament in Vogelvlucht stelde Hans Wulffraat de eerste bovenstaande vraag. Een tijd terug heb ik mensen er wel eens verbaasd over horen spreken. Zelf dacht ik toen dat het wel eens aan het volgende zou kunnen liggen.

29 maart 2015

Inloopochtend! Praktische diaconie!

Vanaf januari willen we het koffiedrinken en verzendklaar maken van het kerkblad meteen gebruiken om de deuren van de kerk te openen voor een inloopochtend, voor de wijk maar natuurlijk is iedereen welkom.

27 januari 2015