Dit jaar organiseert de Raad van Kerken wederom een lichtjesavond om diegenen te herdenken die we verloren zijn.

Vanwege de verwachte grote opkomst ziet het programma er dit jaar anders uit. Belangrijk verschil is ook dat reserveren verplicht is aangezien er maar 200 mensen tegelijk op het schoolplein mogen zijn. Vandaar dat u uit vier tijdsblokken kunt kiezen, per tijdsblok is het programma hetzelfde. Reserveren kan vanaf 14 oktober.

We starten gezamenlijk op het schoolplein van Basisschool de Hoeksteen aan de Serooskerkestraat. U wordt welkom geheten door de muziek van de inmiddels bekende heren van Basic Matters.

Na woorden van inleiding en troost noemen we de namen van onze dierbare overledenen.

We sluiten op het schoolplein af met een sfeervol trompetsignaal.

Nieuw dit jaar is een korte stille lichtjestocht naar de begraafplaats, waarbij iedereen een grafkaars (met deksel) meedraagt.

Op de begraafplaats mag iedereen zelf een plek kiezen voor deze kaarsen. We richten sfeervolle herdenkingsplekken in maar ook op een eigen familiegraf of bij de urnenwand kunnen deze geplaatst worden.

Een serene akoestische gitaar en een trompet op de achtergrond begeleiden u in alle emoties van het moment.

Daarna verlaat iedereen op eigen gelegenheid de begraafplaats via de normale ingang.

16.45 /17.45/18.45/19.45 uur
Gelegenheid tot opgeven namen/kopen grafkaarsen/
Ontvangst met muziek van Basic Matters

17.00/18.00/19.00/20.00 uur
Woord van welkom en troost

17.10/18.10/19.10/20.10 uur
Voorganger noemt de namen van de overledenen met muzikaal intermezzo
Trompetsignaal

17.25/18.25/19.25/20.25 uur
Stille tocht naar de begraafplaats en
gelegenheid tot vrij bezoek aan de begraafplaats

18.00/19.00/20.00/21.00 uur
Bezoekers verlaten de begraafplaats op eigen gelegenheid

Wilt u er ook bij zijn?

Vanwege de vergunning van de gemeente dienen we ons naast de regels van het RIVM  aan een aantal regels te houden.

Per tijdsblok kunnen maximaal 200 mensen toegelaten worden. Toegang is alleen toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket.

Reserveren kan vanaf 14 oktober via de website van de Petrusparochie onder het kopje Lichtjesavond of via

Er is een verplichte eenrichtingslooproute vanaf het schoolplein via de gemeentewerf naar de achterkant van de begraafplaats. Toegang via de normale ingang van de begraafplaats is niet mogelijk.

Bezoekers mogen maximaal 15 minuten van te voren aanwezig zijn en kunnen via de drie ingangen het schoolplein betreden.

Wilt u een naam laten noemen ?

Stuur dan een mail met duidelijk het gereserveerde tijdsblok en de namen van de dierbare(n) naar
lichtjesavond@t-mobilethuis.nl . Opgeven kan ook in de aula van de Hoeksteen vanaf 15 minuten van te voren.

We lopen in een lichtjestocht naar de begraafplaats. U mag zelf een lichtje meenemen dat u vast kunt houden maar u kunt ons ook steunen door een grafkaars te kopen voor € 2 per stuk. Ze zijn voorafgaand te koop in de aula van de school.